Šta sve treba da znate o ugradnoj beloj tehnici

Šta sve treba da znate o ugradnoj beloj tehnici
30.07.2021.

ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O UGRADNOJ BELOJ TEHNICI

Ukoliko ste započeli uređivanje doma, sigurno ste primetili da na našem tržištu postoji prilično veliki broj proizvođača, modela i cena bele tehnike. Toliki izbor zna da zada glavobolje.

 

 

Kvalitetna, a povoljna bela tehnika je ono što svako od nas želi, a da biste napravili dobar izbor pri kupovini, preporučujemo vam da pre svega dobro istražite tržište.


U ovom tekstu ćemo se bolje upoznati sa sve popularnijom ugradnom tehnikom, otkrićemo koje to prednosti ima polovna bela tehnika, kao i kakve bi polovna bela tehnika cene trebalo da ima u odnosu na preformanse.

 

Ugradne rerne


Kada su ugradne rerne u pitanju, njihova cena zavisi od mogućnosti kojima raspolažu.


U ponudi možete pronaći konvencionalne, ili nešto modernije multifunkcionalne rerne.


Glavna razlika je u grejačima, pa tako konvencionalne rerne rade po principu donjeg i gornjeg grejača i omogućavaju vam standarno pripremanje hrane, dok multifunkcionalne rerne takođe poseduju gornji i donji grejač, ali poseduju i ventilator, kao i kružni grejač koji ubrzava pripremanje hrane i pomaže vazduhu unutar rerne da kruži i time se ravnomerno raspoređuje.


Multifunkcionalne rerne takođe poseduju različite programe, koji pružaju pregršt mogućnosti.


One štede energiju i olakšavaju pripremu namirnica. Neki modeli imaju opciju takozvanog samočišćenja, što je posebno primamljivo domaćicama širom sveta.


Zbog svega navedenog, njihova vredost je nešto viša u odnosu na konvencionalni tip rerne, ali ako je vaš izbor polovna bela tehnika time ćete uštedeti samo na ceni, ali ne i na kvalitetu.

 

ugradna rerna

 

Ugradne ploče


Ugradne ploče su sve zastupljenije i traženije, a njihova funkcionalnost je najviše zaslužna za to.


Osim toga što ih možete kupiti i postaviti nezavisno od rerne, ugradne ploče imaju mnogo opcija koje će vam ubrzati i olakšati kuvanje.


Postoji par različitih vrsta ugradnih ploča:

 

  • Staklokeramičke – brzo se zagrevaju, čuvaju sobnu temperature (ne zagrevaju prostoriju u kojoj se nalaze) i štede energiju. Takođe i zahtevaju posuđe od nerđajućeg čelika sa ravnim dnom.
  • Indukcione – rade tako što magnetno polje deluje na provodnik električne energije, pa se pomoću toga zagreva samo dno šerpe, dok je ringla hladna odmah nakon sklanjanja posude.
    Hrana se brzo priprema, a ušteda energije je najveća prednost. Indukcione ploče zahtevaju posuđe sa namagnetisanim dnom, a cena im je zbog svega navedenog malo veća. Ipak ako se izabere polovna bela tehnika cena može biti pristupačna svakom.
  • Kombinovane - za sve domaćice koje ne mogu da se odluče, postoji i kombinacija 2 različita tipa ploča - indukcionih i staklokeramičkih.
  • Plinske – kao što im i samo ime kaže koriste plin za zagrevanje. Plin se zagreva odmah po uključivanju, pa vam time štedi vreme. Bitno je da ova ugradna ploča ima funkciju za kontrolu gasa, koja stopira dovod gasa do gorionika, ukoliko je to potrebno. Najinteresantnije kod ovih ploča je što mogu biti raznih oblika i veličina.

 

Ugradne mašine za sudove


Mi smatramo da je povoljna bela tehnika ona tehnika koja vam olakšava svakodnevne obaveze, pa tako mislimo da je mašina za sudove neophodni aparat u vašem domu.


Ugradne mašine za pranje sudova postaju pravi hit poslednjih godina - kako zbog funkcija, tako i zbog izgleda.


Pre kupovine morate znati da postoje dve vrste ugradnih mašina za sudove: ugradne i potpuno ugradne mašine. Kod ugradnih mašina za sudove je prednji panel vidljiv, dok je potpuno ugradna mašina skroz sakrivena u kuhinjski deo i njom se upravlja tek kad se vrata otvore.


Ugradne mašine za pranje sudova su idealno rešenje za male kuhinje, jer štede prostor, a izgledaju estetski lepo.

 

Povoljna bela tehnika


Pored ploča, rerni i mašina za sudove, možete pronaći i ugradne frižidere, veš mašine, mikrotalasne pećnice i aspiratore.


Najbolji način da sebi priuštite sve te moderne, a kvalitetne aparate je polovna bela tehnika.


Polovno ne znači da je nešto staro i dotrajalo, već da je veoma malo korišćeno, a onda testirano i vraćeno u prodaju.


Na tržištu postoji veliki broj ugradnih, polovnih aparata po pristupačnim cenama, uz garanciju od čak 2 godine.


Kada je u pitanju polovna bela tehnika cena je ono što je presudno, pa tako za novac za koji biste kupili tradicionalni aparat, možete kupiti ugradni aparat najnovije generacije - sigurni smo da je to dobra investicija.

I pored velikog tržišta i različitih ponuda, kvalitet uvek ispliva na površinu.


Nadamo se da smo vam ovim tesktom pojasnili šta je potrebno da znate pre kupovine, kako možete uštedeti i šta je to dobra, ali povoljna bela tehnika.


Ukoliko ipak imate neke nedoumice, možete nas kontaktirati u svakom trenurku, a mi ćemo vam rado pomoći pri kupovini i zajedno ćemo izabrati najbolje proizvode za vas.