Ugradne rerne i ploče - sjajan izbor za svaku kuhinju

Ugradne rerne i ploče - sjajan izbor za svaku kuhinju
21.09.2022.

UGRADNE RERNE I PLOčE - SJAJAN IZBOR ZA SVAKU KUHINJU

Kada renovirate kuhinju, obično vam se nameće preveliki broj različitih izbora. Najvažnije odluke vezane su za izbor bele tehnike. Njihova uloga u vašem životu i u vašoj kuhinji nije samo dekorativna, već višestruko interaktivna, pa pametno birajte uređaje čija vam upotreba može ulepšati i olakšati svaki dan.

 

Kuhinju, kolika god da je porodica, ne možemo zamisliti bez šporeta, jer upotreba ringle i rerne u pripremi hrane neodvojivi je deo našeg folklora. Samostojeći šporet, savremeno ognjište moderne porodice, polako istiskuju ugradne rerne i ploče, jer su jednostavno sjajan izbor za svaku kuhinju i svaku modernu domaćicu.


Bilo da izaberete pojedinačne elemente i uklopite prema svojim potrebama i željama ili se odlučite za ugradni set – rerna i ploča, apsolutno nećete pogrešiti, jer magija započinje estetikom, a završava se gastronomskim čarolijama.

 

Ugradne rerne i ploce - moderan dizajn i savršena tehnologija


Ugradni set rerna i ploča sastoji se od oba nepohodna elementa istih dimenzija i istog proizvođača, koje možete ugraditi u isti kuhinjski element, ali i ne morate, možete ih sasvim odvojiti i montirati na različita mesta. Tako možete birati da rernu postavite standardno ispod ploče, ali i na neki viši nivo, na primer u nivou očiju.


To olakšava svakodnevnu upotrebu, jer vam je pećnica pregledna i ne morate se saginjati u toku pripreme jela, a za porodice sa malom decom predstavlja i specifičan vid predostrožnosti obzirom da deca ne mogu da je dohvate. Pored praktičnog, podizanje rerne ima i estetski značaj, jer će vaša kuhinja igledati moderno, a vaš novi ugradni set – rerna i ploča, biće prvo što ljudi primete u vašoj kuhinji.


Izborom nezavisne ugradne rerne i ploče dajete sebi mogućnost da vam potrebniji od ta dva elementa bude recimo većih dimezija, veće ukupne snage ili sa više savremenih funkcionalnih karaktristika. Ako se za pripremu vaših specijaliteta koristi više, ili čak isključivo, ugradna rerna, dimenzije rerne mogu biti znatno veće od dimenzija ploče.

 

Postoji standardna ugradna rerna ( dimenzije 60x60 ), ali i znatno veća ugradna rerna ( dimenzije 90x60 ) koja će u vašu kuhinju uneti profesionalnu snagu, brzinu i funkcionalnost, pa će vaši specijaliteti biti kao iz najboljih restorana.

 

Karakteristike ugradnih rerni i indukcionih ploča


Karakteristike koje imaju savremene ugradne rerne i ploče apsolutno su impresivne. Indukcione ploče imaju četiri grejne zone kuvanja, touch kontrol i tajmer, senzor za prepoznavanje posuđa i automatsko zagrevanje, indikator preostale toplote i senzorsko prednje ili bočno rukovanje.


Ugradne rerne mogu biti sa ili bez ventilatora ( upotreba ventilatora prilikom pripremanja jela pravilno raspoređuje toplotu i skraćuje proces pečenja ), imaju duplo termo staklo, unutrašnje osvetljenjee i tajmer,veliki temperaturni opseg i veliki broj različitih funkcija.


Pri odabiru ugradne rerne i ploče vodite računa o naznačenom energetskom razredu, jer uređaji enrgetskog A razreda, iako prilikom kupovine imaju neznatno višu cenu, dugoročno štede električnu energiju prilikom upotrebe, a samim tim štede i vaš novac.

 


Još jedna stvar je izuzetno važna: svaki moderan ugradni set – rerna i ploča veoma se lako čisti i održava. Sa ravnih ploča se, nakon hlađenja, veoma jednostavno skida svaka nečistoća odmašćujićim sredstvom i mekim delom sunđera ili jednostavno upotrebom specijalne spatulice namenjene za čišćenje, a unutrašnjost rerne je od materijala sa koga masnoća lako spada, pogotovo ako adekvatnu posudu sa vodom zagrevate 30 minuta na 70 stepeni, pri čemu vodena para otapa masnoću, pa je dovoljno rernu samo prebrisati.


Ako prilikom kupovine o tome i niste mislili, znajte da ćete prilikom svake upotrebe biti iskreno zahvalni što vaša bela tehnika ima ove osobine.


Opremanje kuhinje staviće pred vas mnogo teških izbora i odluka. Srećom, odabir ugradne rerne i ugradne ploče biće veoma lak, jer je to sjajan izbor za novu, modernu i visokofunkcionalnu kuhinju koja izgleda savršeno i u kojoj sve radi savršeno.