Planirate uređenje doma? Evo kako uštedeti novac pri kupovini bele tehnike

Planirate uređenje doma? Evo kako uštedeti novac pri kupovini bele tehnike
23.01.2023.

PLANIRATE UREđENJE DOMA? EVO KAKO UšTEDETI NOVAC PRI KUPOVINI BELE TEHNIKE

Nova godina obično dolazi sa novim željama i ciljevima. Ako je vaš cilj za 2023. uređenje doma i opremanje stana ili kuće, čeka vas lep, ali i zahtevan zadatak. Verovatno se pitate kako preurediti životni prostor tako da odgovara svim potrebama vaše porodice, a da pri tom ostanete u okvirima zacrtanog budžeta.

 

Nova godina obično dolazi sa novim željama i ciljevima. Ako je vaš cilj za 2023. uređenje doma i opremanje stana ili kuće, čeka vas lep, ali i zahtevan zadatak. Verovatno se pitate kako preurediti životni prostor tako da odgovara svim potrebama vaše porodice, a da pri tom ostanete u okvirima zacrtanog budžeta.

 

Kada opremanje stana ne podrazumeva samo ,,kozmetičke“ izmene poput krečenja i kupovine pokojeg detalja, već želite da zamenite svoj dotrajali šporet, veš mašinu ili frižider, čeka vas ozbiljan udar na kućni budžet.

 

U nastavku teksta dajemo vam nekoliko naših preporuka kako uštedeti novac prilikom kupovine bele tehnike.

 

 

Samostojeća ili ugradna bela tehnika

U domaćim radnjama i na sajtovima u podjednakoj meri su zastupljeni samostojeći i ugradni kućni aparati. Obe varijante imaju svoje prednosti i mane, a za šta ćete se opredeliti nije samo stvar funkcionalnosti, estetike već i budžeta kojim raspoležate.

 

Ugradna bela tehnika vam omogućava da pametno iskoristite svaki milimetar kuhinjskog prostora. Takođe, možete maksimalno koristiti ne samo prostor po horizontali, već i po vertikali (npr. razdvojiti rernu i grejnu ploču, te ugradnu rernu staviti u ravan očiju).

 

Samostojeća bela tehnika u modernom ili retro stilu, različitih dimezija (standardne, slim, mini varijante aparata) uklopiće se lako u svaki prostor.

 

Pre nego što donesete odluku za koji od ova dva tipa se opredeliti razmislite o sledećem:

 

  • raspoloživost prostora (mala kuhinja ili malo kupatilo će vas dosta ograničiti u izboru),
  • broj članova porodice (da li vam je dovoljna mini veš masina ili mali frižider),
  • da li opremate svoj ili stan koji iznajmljujete.

 

Cene kod oba tipa zavise od brenda, godine prozvodnje, funkcija koje model ima, dimenzija, stanja u kojem se kućni aparati nalaze (da li je oštećena ili polovna bela tehnika), gde kupujete (savremena ugradna tehnika kupljena u outletu može vas koštati značajno manje nego kupovina samostojeće tehnike u nekom od lanaca bele tehnike).

 

Muskarac i zena biraju polovnu belu tehniku za njihov dom u outletu.

 

 

Kako uštedeti novac kupovinom 2 u 1 tehnike

Možda ste planirali kupovinu zasebne mašine za pranje i mašine za sušenje veša, ili frizidera i zamrzivača. Razmislite da li vam je zaista potreban svaki od ovih aparata, kao i da li u svom stambenom prostoru imate mesta baš za sve što se zamislili.

 

Praktičnije, ali i povoljnije rešenje može biti odabir kombinovane mašine za pranje i sušenje veša. Većina stanova kuburi sa kupatilski prostorom tako da ga nećete zagušiti unošenjem dva pojedinačna komada bele tehnike.

 

Candy mašine za pranje i sušenje veša postoje već dugo na našem tržištu i to s razlogom: objedinjuju ono najbolje od ova dva kuhinjska aparata.

 

Mala kuhinja će takođe zahtevati da racionalno birate nameštaj i tehniku, pa će tako pametniji izbor biti kupovina kombinovanog frizidera.

 

 

Stariji modeli kuhinjskih aparata

Svi ti blještavi novi modeli bele tehnike mame sa reklama i prvih stranica sajtova. Navedene specifikacije ovih proizvoda deluju impozantno, ali da li vam je baš sve to zaista neophodno?

 

Lepa i kvalitetna bela tehnika ne mora biti proizvedena u ovoj, pa ni u prethodnoj godini. Uporedite karakteristike starijih i novijih modela i videćete da stari modeli imaju sve ono što vam je potrebno, a neretko se baš stariji modeli mogu naći na sniženjima, ili ih možete po veoma povoljnim cenama pronaći u outlet radnjama.

 

Akcijska sniženja

Svi smo već navikli da pre nego što krenemo u kupovinu prvo pogledamo gde su najveća sniženja i najbolje akcije. Ova navika pokazaće se posebno korisnom kada se upustite u kupovinu skupljih proizvoda, poput bele tehnike.

 

Većina prodavnica ima akcijska sniženja tokom cele godine. Obično se prave rasprodaje starijih modela kojih prodavac želi da se reši. Takođe, pojedini brendovi tokom godine prave svoja sniženja, a po pravilu akcije se organizuju oko određenih datuma, npr. i dalje su aktuelne praznične rasprodaje.

 

Takođe, obratite pažnju na oznake na pojedinim proizvodima koje vidite na sajtu. Stikeri kojima je označeno top sniženje, jedinstvena ponuda ili nešto slično, prilika su koju ne treba propustiti.

 

Oštećena ili polovna bela tehnika

Nemojte se ustručavati da pogledate sajtove, prodavnice i oglase koji nude polovnu ili oštećenu tehniku. Prvo ćete se iznenaditi raznovrsnom i bogatom ponudom, a zatim i cenama. Polovni šporeti, polovne veš mašine, kao i druge malo korišćene aparate, možete pronaći po zaista povoljnim cenama, a pojedini prodavci daće vam i garanciju na kupljenu robu.

 

Ukoliko ipak niste ljubitelj polovnih stvari, predlažemo vam kupovinu oštećene tehnike. Ovde se radi o robi koja je nova, ali je prilikom transporta pretrpela manja fizička oštećenja, koja ni na koji način ne remete rad kuhinjskog aparata.

 

U Outletu bele tehnike možete na jednom mestu pronaći praktično sve što vam je od većih kuhinjskih aparata neophodno za opremanje stana. Posetite nas, a naši ljubazni prodavci će vam pomoći da napravite najkvalitetniji i najpovoljniji izbor.