Frižider za potrebe višečlane porodice

Frižider za potrebe višečlane porodice
26.10.2022.

FRIžIDER ZA POTREBE VIšEčLANE PORODICE

Nema veće sreće od one koju osećate kada shvatite da vaša porodica raste. Ipak, sa svakim novim članom i potrebe porodice postaju kompleksnije, drugačije i veće, što uslovljava reorganizaciju vremena, navika i životnog prostora.

 

Da je vaša porodica postala velika, u svakom smislu te reči, možete biti sigurni kada vam frižider koji imate postane mali. Kada vam u fokusu bude jedino samootapajući frižider, jer nemate vremena za višesatno otapanje i čišćenje, a zanimaju vas samo veliki, prostrani, kombinovani frižideri, jer onaj standardne veličine napunite samo jednom kupovinom, možete se smatrati srećnim članom velike porodice.


Da li će vaš izbor biti Whirpool, Candy ili Gorenje frižideri pitanje je ličnih afiniteta, potreba i mogućnosti, a evo kakav objektivno mora da bude frižider za potrebe jedne srećne, višečlane porodice.

 

Najpraktičniji su kombinovani frižideri

Ako imate sreće da u svom domu imate dovoljno prostora, možete držati dva odvojena uređaja za hlađenje:

 

  • samootapajući frižider ( poseduje senzor blizu vrha u unutrašnjosti uređaja koji reaguje na količinu formiranog leda, isključuje termostat i frižider se sam otapa ili još bolji savremeni “no frost” sistem koji ne dozvoljava da se led stvori u komori, pa nema ni otapanja ), nezamenljiv je kako za očuvanje hrane, tako i za uštedu vremena zbog olakšanog održavanja i brisanja, i
  • zamrzivač koji vam daje mogućnost skladištenja i zamrzavanja većih količina hrane, što je praktično kada u kući živi veliki broj članova.

 

Ipak, višečlane porodice često imaju i manjak funkcionalnog životnog prostora i tada su kombinovani frižideri najbolje i najpraktičnije rešenje, jer ne zauzimaju mnogo prostora, dizajnom se lako uklapaju u enterijer kuhinje, a veličinom unutrašnjeg prostora za čuvanje i zamrzavanje hrane zadovoljiće sve potrebe čak i onih najzahtevnijih.

 

zena ispred dvokrilnog frizidera


Kada su u pitanju kombinovani frižideri postoje dva osnovna tipa:

 

  • kombinovani samootapajući frižider sa zamrzivačem u gornjem ili donjem delu ( karakteriše ih nizak nivo buke, dobra energetska efikasnost, biranje strane vrata kod nekih modela, fioka za čuvanje sveže hrane, čvrste police podesive visine, čuvanje hrane 16 i više sati u slučaju nestanka struje.

 

Neki Gorenje frižideri ovog tipa poseduju onAir sistem sa DynamiCooling tehnologijom koji održava ravnomernu temperaturu unutar frižidera bukvalno na svakoj polici i oponaša prirodni proces jonizacije, Fresh zone fioke sa najnižom temperaturom koje će obezbediti dugotrajnost svežih namirnica i Crisp zone fioke sa kontrolom vlažnosti u kojima se sveže voće i povrće neće kvariti, kao i Led osvetljenje koje znatno duže traje i troši mnogo manje električne energije. S druge strane, svi Gorenje frižideri odlikuju se modernim dizajnom i visokim kvalitetom.

 

  • dvokrilni ( side by side ) kombinovani frižideri ( poseduju dva vertikalna krila, jedno je zamrzivač, a drugo samootapajući frižider. Velikih su dimenzija, ali ipak daleko manji od dva pojedinačna uređaja, prostrani i po zapremini hlađenja i po zapremini zamrzavanja, pa mogu zadovoljiti sve potrebe porodice sa velikim brojem članova, a karakteriše ih izuzetno dobra energetska efikasnost, niska ukupna godišnja potrošnja i nizak nivo buke, savremeni sistem hlađenja “no frost”, Led digitalni displej koji kod nekih modela ima i “touch” komande, opcija brzog hlađenja i brzog zamrzavanja, moderan dizajn, kao i odlična organizovanost unutrašnjeg prostora, dok neki Gorenje frižideri imaju čak i alarm otvorenih vrata. )

 

Za veliku porodicu veliki kombinovani frižideri

I sami lako možete da zaključite da je kombinovani samootapajući frižider najbolje i najpraktičnije rešenje za višečlane porodice, jer se lako održava, ne zauzima veliki prostor, a opet ima sasvim dovoljno mesta da sve neophodne namirnice budu propisno skladištene.


Ne posmatrajte nabavku novog, velikog frižidera kao neminivan trošak, posmatrajte to kao investiciju u srećniju i zadovoljniju budućnost svoje velike porodice. Outlet bele tehnike postoji baš zbog vas i ima misiju da se svaka vaša investicija isplati.